Известие

Collapse
No announcement yet.

Озвучаване тонколони

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Озвучаване тонколони

Някой случайно да знае колко вата са фабричните колони на 145 1,6 ТС "99. Интересуваме поотделно пищалките колко вата са тези в предните врати и задните.
    Проблема, е че взех колата без музика а и предните колони във вратите ги няма и незнам с колко вата да сложа на тяхно място.
    Alfa Romeo 145 1.6 TS '99 facelift
    Alfa Romeo 147 1.9 jtd '05 facelift
    Камион 2,4 jtdm Q4

какво значение има колко вата са .. гледай да влизат на диаметър.
    Има едни херцове много яки пасват перфектно и свирят много добре. аз ги гледах за моята. ако те интересува ще питам за модела и ще ти го кажа...

а за задните не знам само при мен ли е, но са по слаби от предните (на моята са оригиналните)
    ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Трябва ми колко вата са за да изчисля като ти взема МП3 4х50 какви колони да сложа за да не се окаже, че съм сложи слаби.
      Камион 2,4 jtdm Q4

Comment

едва ли ще са слаби ... по вероятно е плеара да не ги храни както трябва ...
        в книжката на колата гледах, че има дадени къде са разположени говорителите ама не съм гледал дали има ватовете ...

п.с. със сигурност херца ще е повече ватове от оригиналните ...

Comment

И аз гледах книжката ама няма ватове.
          Казаха ми да сложа по 75 вата едната ама знам ли?
          Камион 2,4 jtdm Q4

Comment

Няма никакво значение колко вата са оригиналните, слагаш такива каквито ще захрани плейера ти и готово. Само диаметъра е важен. Ако искаш мога да ти продам мойте фабрични за да са ти точно по ватове пък аз ще си взема едни херцове
            Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

Това са твоите говорители Има ги и в техномаркет
              Аз също съм решил да си ги взема. Гарантирам, че на какъвто и плеър да ги сложиш, ще са достатъчни като мощност.
              Ако нямаш и отзад, слагаш едни такива и си на 6.
              пс: Ако очакваш некъв страхотен бас, да знаеш че без туба нищо няма да стане. Просто на 145 от колоните във вратите
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

има значение и мощноста и импеданса на говорителите, освен това от значение е и размера - не съм много сигурен но мисля , че и на задните врати пак са 16,5 см
                за HERTZ DSK 165 ако си вземеш такива препоръчвам да им направиш само 1 нещо - 1 филтър с 2 резистора на високите честоти
                стойностите са :
                R1= 1om/5w керамичен
                R2=10om/10w керамичен
                вреъзват се след филтъра паралелно и последователно .
                по този начин сваляш 3dB/oct и пищялката става доста приятна за слушане

каквито и автомобилни говорители да сложиш ще ти свършат работа - преценката си е твоя , джоба си е твой
                alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

когато си взех алфата извадих колоноте(оригиналните) и на тях пишеше че са 30 вата, нядавам се да съм помогнал
                  Alfa Romeo 146 1.6i boxer 103hp,

Fiat Coupe 1.8 16v 131hp
                  i dvete begachki

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov
                    ...от значение е и размера - не съм много сигурен но мисля , че и на задните врати пак са 16,5 см...
                    тц, на 145 задните колони са 13см, нали нема задни врати
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

прав си бате -сори 146 я знам щото имам такваз ма 145 не съм и пипал задите линии никога - най добре се получава там с басче
                      alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

Re: Озвучаване тонколони

Благодаря на всички.
                        Камион 2,4 jtdm Q4

Comment

А за туба някаква задължително ли трябва усилвател или може и с касетофона да се захрани- моя е някакъв панасоник 4х40 вата?

и какъв усилвател и туба препоръчвате? може ли да се направи в рамките на 200 лв. нещо?
                          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
                            А за туба някаква задължително ли трябва усилвател или може и с касетофона да се захрани- моя е някакъв панасоник 4х40 вата?

и какъв усилвател и туба препоръчвате? може ли да се направи в рамките на 200 лв. нещо?
                            без бокс и усиловател нищо няма да изкараш. тоест ще изкараш само пеене без бас.
                            моя бокс + говоритела ми струва около 190 лева... говоритела е пайнер некф пластмасов
                            това е без усилователи и т.н.
                            ако те интересува само бокс може ... от там на татака ...
                            с кабели труд и всико излиза около 350 - 500 леза зависи какво купуваш
                            в смисъл марки и т.н.

всичко по джоба вече

Comment

сменяш ги сас 17 см по възможност 3лентни.една туба отзад и късаш спици.ватажа не е от значение
                              alfa 146 1.7 boxer '95
                              alfa 156 2.0 selespeed '99

Comment

Working...
                              X